Tarieven specialist
home   /   cases

Zuivel verwerkend bedrijf.

Voor een regionale verwerker van zuivel hebben we de transporttarieven getenderd. De belangrijkste reden om het transport te gaan tenderen was kosten besparen, het bedrijf had een hele slechte periode achter de rug en wilde zoveel mogelijk kosten besparen. Wij hebben 5 partijen transporteurs geselecteerd die het hele transportpakket konden uitvoeren, een van de partijen was de toen de huidige transporteur. Deze 5 partijen hebben we uitgenodigd en de doelstelling van de tender kenbaar gemaakt, de partijen wisten dus dat het ging om de laagste aanbieder. Nuance; het ging uiteraard om de laagste aanbieder, echter wel betrouwbare gecertificeerde bedrijven.

Na een eerste selectie met de opdrachtgever hebben we 2 partijen af laten vallen. De reden dat deze partijen afvielen was omdat er geen partnerfit was met een van de partijen, echt een cultuur verschil. Verder was er bij een partij twijfel of zij dit pakket wel aan konden.

De partijen hebben hun aanbieding gedaan op een weekvolume uit het verleden, dit zorgde ervoor dat alle partijen dezelfde uitgangspunten hadden. De uitkomst was als volgt, 2 partijen boden nagenoeg hetzelfde aan qua prijs. De andere partij viel af omdat deze te duur was in vergelijking met de andere 2.
In samenspraak met de opdrachtgever hebben we besloten om  beide partijen te gaan inzetten. De reden dat we voor deze keuze zijn gegaan was risico spreiding, een partij voor het hele pakket was te risicovol. Dit hebben we de partijen voorgelegd, immers hadden ze een aanbieding gedaan op het hele pakket. Het was dus maar de vraag of de partijen dan dezelfde prijsstelling zouden gaan hanteren. Dit pakte positief uit en we zijn toen met 2 partijen in zee gegaan.

De totale besparing was €200k op jaarbasis.
 

Terug naar overzicht