Tarieven specialist
home   /   cases

Aardappel verwerker.

Voor een producent hebben we een grote besparing gerealiseerd op het transport naar Zuid Engeland. Dit gebied staat bekend om zijn grote remote gebieden, vooral het zuidwesten en fijnmazige distributie is dan ook erg duur. Het grootste probleem was het feit dat de grootste concurrent gevestigd was in de buurt van Londen, deze had dus qua distributiekosten een groot voordeel. 
Het voordeel van onze opdrachtgever was dat het product vers was t.o.v. de concurrent een diepvries product. We hebben toen een aantal aanpassingen gedaan;
  • Orders gaan clusteren. Dat betekende van 5 keer per week bestellen naar 3 keer per week, dat betekende ook minder leveringen en dus minder transport. Uit de analyse van het aantal orders welke de klanten deden bleek namelijk dat ze ongeveer 3 tot 3,5 keer per week bestelde. Echter bestelde de klanten die geografisch bijvoorbeeld dicht bij elkaar lagen op verschillende dagen, hierdoor kon het zijn dat men dagelijks hetzelfde gebied in reed.   Door de orders te clusteren werd ook de beladingsgraad van de vrachtwagens hoger, hierdoor ging ook nog de prijs per vervoerde CE behoorlijk omlaag.

Terug naar overzicht